zondag 29 september 2013

Lammetje, lammetje heb je blauwe wol

Stampin up!: cardstock: whisper white, pool party; inkt: pool party, black Staz-On; markers: pool party, old olive; stempels: storybook friends; accessoires: honeycomb embossing folder, white bakerstwine, waterbrush, pool party ruffled ribbon (retired), pool party button (retired), clearblock, stampin spons

Maak een cardbase van whisper white. Snijd een blok van 143 x 100 mm en een van 95 x60 mm uit wishper white. Emboss het grootste stuk met de honeycomb embossing folder. Spons lichtjes met pool party om het reliëf te benadrukken. 
Stempel op het kleinere stuk het lammetje van storybook friends met Staz-On. Kleur het lammetje met de waterbrush in door een beetje kleur op te pikken die je met de markers op een clear block hebt gekrabbeld. Knip ene stuk lint af en knoop in het midden een stuk bakers twine. Rijg op de uiteinde een knoopje, knoop ook deze vast en knip de uiteinden bij.
Snijd een stuk pool party van 115 x 80 mm.
Plak eerst de reliëfkaart op de cardbase, vervolgens een slag gedraaid de poolparty kaart en ten slotte met dimensionals het gestempelde kaartje, deze laatste weer netjes horizontaal

zondag 22 september 2013

Bright blossoms CASE

Stampin up!: cardstock: whisper white, crisp cantaloupe; inkt: crisp cantaloupe, old olive; stempels: bright blossoms, oh happy day (retired); accessoires: owl builder punch, essentials paper piercing pack, apothecary accents framelits
Idee: Stampin Up catalogus (blz 89)

Maak een cardbase van whisper white en een cardfront van crisp cantaloupe.
Stempel met old olive het 'bloesemtakje' op whisper white. Pons deze uit met de apothecary accent framelit. Maak hierop een mooi prikrandje met de essentials paper piercing pack, en maak op de cardfront op dezelfde manier een kader.
Stempel het bloesemtakje nog een keer maar dan met crisp cantaloupe. Met een beetje creatief ponsen en draaien met je papier kun je met de medium cirkels van de owl builder pons de bloemsems ponsen, zonder dat je deze met de hand uit hoeft te knippen. Plak de bloesems met een stukje dimensional op de old olive bloesem tak en plak het geheel op de cardfront.
Een verjaardagswens gestempeld met crisp cantaloupe maakt de kaart af.

Secret garden Embossing resist

Stampin up!: cardstock: whisper white, wisteria wonder, soft suede; inkt:versamark, wisteria wonder; stempels, old olive: secret garden, topsy turvy; accessoires: elegant butterfly punch, bitty butterfly punch, white embossing powder, water brush, clear block

Snijd een cardfront uit whisper white. Stempel de bloemen met versamark her en der verdeeld over de kaart, ik heb de rechterbovenhoek vrijgelaten. Emboss de bloemen met wit embossing poeder. Vul 'lege gaten' op met de blaadjes uit dezelfde set. Omdat de complete tak blaadjes net te groot was, heb ik alleen de bovenste drie blaadjes en een klein stukje tak geïnkt met versamark en mijn cardfront hiermee opgevuld. Het geeft niet als je een stukje over elkaar heen stempelt, dat komt helemaal goed. Emboss ook de blaadjes met wit embossing poeder.
Je hebt nu een heel subtiele kaart, maar daar gaan we wat kleur in brengen. 
Ik houd mijn inkpad graag schoon, dus ik druk de wisteria wonder en old olive op mijn clearblock, maar je kan je inkpad ook even samendrukken, zodat er een beetje inkt op de deksel komt. Neem je waterbrush en 'pak' gewoon wat van de inkt op en vul de bloemen een beetje op met wisteria wonder, het geeft niet dat je buiten de lijntjes gaat, dat geeft de kaart net zijn charme. Je kan nog wat schaduw aanbrengen door nog een beetje erover te gaan. De blaadjes kan je niet inkleuren, maar door erover heen te schilderen met old olive krijg je toch het idee dat ze groen zijn. 
Waar je geëmbost hebt, krijgt de inkt geen houvast en blijven de lijnen mooi wit. Snijd je cardfront bij tot je een mooie compositie hebt, mat deze met een mooi smal strookje op wisteria wonder en plak deze vervolgens op de soft suede cardbase.
Voor dat beetje extra heb ik nog 2 elegant butterflies en 1 bitty butterfly geponst en over de bloemen verdeeld. Stempel het woord celebrate uit de set topsy turvy met wisteria wonder in de rechter bovenhoek

zondag 15 september 2013

Colourful Butterflies


Stampin up!: cardstock: whisper white, melon mambo, summer starfruit; inkt: summer starfruit, calypso coral, melon mambo; stempels: papillon potpourri

Een vreemde, maar wel vrolijke kleurencombinatie. Het ligt er maar aan met welke kleur je summer starfruit combineert of deze geel dan wel groen oogt. Ik heb een strookje whisper white gesneden van 4,5 x 15 cm. Hierop heb ik de vlinders afwisselend en elkaar overlappend gestempeld in calypso coral, summer starfruit en melon mambo.
Vervolgens heb ik dit gemat met melon mambo (5 x 15 cm) en summer starfruit (5,5 x 15 cm). Dit heb ik op de cardbase geplakt.

zondag 8 september 2013

Perfect Blend for Friends


Stampin up!: cardstock: whisper white, crumb cake; inkt: chocolate chip, real red, baked brown sugar; stempels: perfect blend, henry says (retired); accessoires: chevron embossing folder, sponge dauber.

Je kan een mooi relief maken en dat tegelijk kleur geven ook door de embossingfolder te inkten voor je het cardstock embossed. De geïnkte delen komen dan in principe verdiept in het cardstock te liggen. Wel even direct erna je embossingfolder afspoelen/schoonmaken.
Ik heb de koffiebeker drie keer op whisper white gestempeld en een keer op crumbcake met chocolate chip. Van de witte bekers heb ik twee keer alleen de deksel uitgeknipt. Een witte beker heb ik voorzichtig gesponst met een sponge dauber en baked Brown sugar, de tekst heb ik toen gestempeld met real red. De beide complete bekers heb ik uitgeknipt en de deksel met een dimensional opgeplakt.
Ik heb een strookje geëmbossed cardstock opgeplakt en de bekers met dimensionals hier weer op.
De verjaardagswens komt uit de retired set Henry says en is gestempeld in real red.