vrijdag 30 augustus 2013

Modern Mosaic Tentkaart Variant

Stampin up!: cardstock: whisper white, strawberry slush; inkt: strawberry slush; stempels: mosaic madness, morning meadow; accessoires: modern mosaic embossing folder, mosaic punch, word label punch, basic rhinestones, simply score
Challenge en Tutorial: Stampinutopia Tentkaart Variant Challenge.

Miranda heeft de werkwijze voor deze kaart duidelijk uitgelegd in haar foto-tutorial en challenge, maar ik zal het hier kort herhalen.

Ik heb een vel A4-cardstock in de lengte door midden gesneden zodat je twee stroken hebt van 29,7x10,5 cm. Vervolgens heb ik deze op de simply score gerild op 8, 18,5, 21 en 23,5 cm; je moet soms een klein beetje schuiven, van de scorelijnen van de simply score komen niet helemaal overeen met cm-maten.
De 8, 18,5 en 23,5 rillijnen worden dalvouwen, alleen de 21 cm wordt een bergvouw.
De eerst de 8 cm-flap in de embossingfolder en emboss. Omdat de embossingfolder niet breed genoeg is voor mijn strook cardstock, snijd ik uiteindelijk een haartje af van het cardstock, precies op de breedte van het reliëf. Herhaal dit voor de 23,5cm-flap. 
Knip de rand van de 8cm-flap langs het reliëf.
Stempel een van de kleine ornamenten van de mosaic madness set in de kleine openingen van het reliëf. Stempel 3 grote ornamenten op whisper white met strawberry slush en pons deze uit met de mosaic punch. Plak deze drie met een dimensional op de kaart. Bij het onderste ornament heb ik de dimensional iets naar beneden geplakt, zodat de bovenflap er mooi achter kan blijven 'haken'. Versier de ornamenten met een basic rhinestone.
Voor de wens is het een beetje creatief stempelen en ponsen. Stempel happy birthday uit de morning meadow hostess set. En pons eerst het woord birthday uit, waarbij je de pons uitlijnt met de 'B'. Maar nu heb je een groot stuk wit aan je woord. Plak het geponste strookje op bijvoorbeeld een memoblaadje en stop dit zo terug in je pons dat je ook aan de rechterkant een mooie ronde hoek krijgt. Herhaal dit voor het woord happy. 
Plak de verjaardagswens op de kaart. 

1 opmerking:

Miranda Mols zei

Oooo, wat een schitterende variant. Heel aparte uitwerking! Mooi en leuk dat je mee doet met mijn challenge!