zondag 28 juli 2013

Serene silhouettes, drie op een rij

Stampin up!: cardstock: whisper white, island indigo, lucky limeade (retired), calypso coral; inkt: versamark; stempels: blooming marvelous (SAB, retired), serene silhouettes; accessoires: island indigo ruffled ribbon, ticket punch, basic rhinestones
idee: do stamping with dawn

Snijd drie panelen van 9x4 cm uit island indigo, lucky limeade en calypso coral. Stempel op alledrie met versamark de bloemen uit de serene silhouettes set. Plak deze op de cardbase. Begin met de middelste, zodat de andere twee gelijk verdeeld ook opgeplakt kunnen worden.
Plak over de drie panelen een stukje island indigo ruffled ribbon.
Pons uit de drie kleuren ook een petit butterfly en plak ze speels verdeeld op de bloemen.
Stempel Oh Happy Day op whisper white en pons uit met de ticket punch. Pons ook een ticket uit calypso coral, knip deze doormidden en plak de delen aan de boven- en onderkant van de whisper white ticket voor een leuk kleurrandje. Plak twee basic rhinestones en plak dan de ticket met dimensionals op de kaart.

zondag 21 juli 2013

Floating elegant butterfly

Stampin up!: cardstock: whisper white, summer starfruit; inkt: summer starfruit; stempels: blooming marvelous, mixed bunch; accessoires: elegent butterfly punch, petit butterfly punch, buttons embosslit, white bakerstwine, festive piercing pack, basic rhinestones
Idee: stampin pretty

Pons de grote vlinder uit een cardfront die iets kleiner is dan de cardbase. Gebruik de piercing pack om een elegant randje gaatjes rond de vlinder te prikken. Stempel op een stukje summer starfruit de oosterse bloem uit de mixed bunch set en plak die op de cardbase zodat deze net door de grote vlinder te zien is. Stempel met summer starfruit Oh happy day op de cardfront. En plak het geheel op de cardbase met dimensionals. Plak nog een basic rhinestone in het midden van de vlinder. En zo zou de kaart ook al klaar kunnen zijn.
Ik heb nog twee kleine vlinders geponsd met de petit butterfly punch en een dubbele banner gemaakt met summer starfruit en whisper white. Met de buttons embosslit heb ik uit summer starfruit nog een knoopje gemaakt en deze even over de summer starfruit inkpad gehaald, zodat de hoge delen gëïnkt werden. Een stukje bakerstwine maakt het knoopje af.

zondag 14 juli 2013

Flowering flourishes wedgewood kaart

Stampin up!: cardstock: wisteria wonder, whisper white; inkt: versamark; stempels: flowering flourishes, papillon pot pourri; accessoires: white embossing powder, small butterfly punch, basic pearls.

Dit is een simpele, maar heel elegante kaart. Ik vind het contrast tussen het wit en de wisteria wonder zo mooi. Het doet me denken aan dat ene wedgewood schaaltje dat vroeger bij opa en oma stond.
Stempel de afbeeldingen met versamark op wisteria wonder. Emboss het met white embossing poeder. Pons de vlindertjes uit en plak op met een gluedot. Versier de harten van de bloemen met een pasic pearl. Plak het kaart-paneel met dimensionals op de kaart,

zondag 7 juli 2013

Secret garden vellum flowers

Stampin up!: cardstock: lucky limeade (retired), vellum; inkt: versamark; stempels: just secret garden; accessoires: secret garden framelits, white embossing powder, embossing buddy, basic pearls, lint (retired), gluedots

Het effect van transparante bloemen is heel subtiel. Veeg de embossing buddy over het vellum en stempel 2x de kleine bloem en 1x de grote bloem met versamark en emboss deze met de secret garden framelits.
Diecut de bloemen met de bijpassende framelits. En diecut 3 steeltjes bladeren ook met de secret garden framelits uit lucky limeade. Plak deze steeltjes in een T- of Y-vorm boven aan de kaart. Plak precies in het hart van de bloemen een gluedot en plak de bloemen zo op de kaart. Doordat je een gluedot in het midden gebruikt valt de 'plakplaats' niet zo op op het vellum. Plak in het hart van de bloemen de kleinste basic pearls.
Een stukje lint en 3 basic pearls maken de kaart af.