Kunstig gevouwen vogel (tutorial uitschuifkaart)


Stampin Up!: cardstock: whisper white, crumb cake; inkt: versamark, lovely lipstick; markers: flirty flamingo, mint macaron; stempels: artfully folded (hostess), colorful seasons
ander: kopieerpapier

De kraanvogel is waarschijnlijk wel de bekenste origami-vorm. Hier heb ik een vierkant gewoon kopieerpapier gebruikt van 12x12 cm. En deze bestempeld met de kersenbloesem uit de Artfully Folded (hostess)set. Omdat kopieerpapier natuurlijk niet echt bedoeld is om kunstig te vouwen, moet je een beetje voorzichtiger zijn met het vouwen en de vouwen goed scherp maken met de bonefolder.

Techniek: Jennifer McGuire
Je kan deze uitvouwtechniek op verschillende manieren uitvoern.
In principe heb ik voor deze kaart een gewone cardbase gebruikt en deze tegen elkaar geplakt, maar je kan natuurlijk ook, zoals ik in de tutorial uitleg een los cardfront op een cardbase plakken.
1. snijd een 'gewone' cardfront van 10,5x14,8 cm
2. Lijn de cardfront in de stampintrimmer op 1,5 cm. Prik het mesje in op 1,5 cm van de bovenkant en snijd 11,5 cm naar beneden naar 13 cm.
3. keer de cardfront om en herhaal aan de andere kan van de cardfront
4. Je hebt nu 2 verticale snijlijnen. Verbind deze aan de bovenkant (dus op 1,5 cm van de rand) met een rillijn en aan de onderkant met een snijlijn. Je hebt nu een middenflap.
5. ril nu (alleen!) deze middenflap op 1 cm en op 6 cm van de onderkant van de flap.
6. Pons helemaal boven midden van de kaart een klein lipje, zodat je de kaart uit kan schuiven.
7. Snijd de kaart voor het schuifmechanisme: 8,5 x 13 cm.
8. doe tape langs de zijkanten en onderkant van de cardfront. Je kan hiervoor ook foamstrips gebruiken.
9. doe tape op de kleine 1cm strook van de middenflap.
10. plak de uitschuifkaart precies tegen de onderrand van de middenflap. Controleer eerst even of de uitschuifkaart gemakkelijk tussen de tape aan de zijkanten van de cardfront kan schuiven, anders moet je hem even een stukje smaller snijden.
11. plak de cardfront in zijn geheel op de cardbase